Bob Wallace, ordförande för Thompson Coburns Sports Law Group, har lanserat en podcast fokuserad på idrottsrätt och företagsfrågor. Efter summerna syftar till att erbjuda “smarta, bevisliga diskussioner om frågor som påverkar sport eller som sportpåverkan”, enligt företaget.

Bob Wallace

“Vi hoppas kunna prata om ämnen och frågor utöver poängen, utöver vinnarna och förlorarna, utöver vem som blir anställd och avskedad,” sade Wallace. “Jag vill prata om hur, varför är, när är och eftersom är.”

Hur man lyssnar: Efter att summern är tillgänglig på iTunes och Juventus Tröja Stitcher. För att få e -postuppdateringar när nya avsnitt publiceras, kolla in prenumerationscentret () och registrera dig för “Sport Law” -uppdateringar. Ljudet för varje avsnitt publiceras också på vår webbplats.

I Bobs två första avsnitt pratar han med tidigare advokater som nu fungerar som chefer för stora idrottsorganisationer.

Josh Whitman, direktör för friidrott för University of Illinois, talade om varför han fortsatte en juridiksexamen efter sitt NFL -yrke och varför det är en så stark resurs att dra sig från som atletisk chef för ett Power Five University.

Mike Tannenbaum, verkställande direktör för fotbollsoperationer i Miami Dolphins, såg tillbaka på sin tid under Hall of Fame-tränaren Bill Parcells och talade om sin metod för att konsensus beslutsfattande i ett NFL-kontor.

Wallace, som har tillbringat mycket mer än 35 år på National Sports and Company Arenas, sa att han var inspirerad att lansera podcasten efter att ha tänkt tillbaka på alla de fantastiska människor han träffade i idrottsvärlden.

“Det finns så många smarta, intressanta, tankeväckande människor som är involverade i proffsport och college friidrott,” sade han. “När jag pratade med dem har jag vanligtvis tänkt för mig själv,” Jag önskar att jag kunde dela det här samtalet med andra människor! “Den här podcasten, efter summern, är mitt försök att göra det.”

Whitman pratar kollegial friidrott

Företaget erbjöd ett utdrag av Wallaces första podcast med Josh Whitman, chef för friidrott för University of Illinois.

Whitman anställdes av University of Illinois 2016. Han är Englands herrlandslag i fotboll Tröja en lycklig U av I -alun och fotbollsspelare och har både sin kandidatexamen i ekonomi och juridiksexamen från Illinois. Han har praktiserat lag i DC, kontorist för domare Michael Kanne i U.S. Han startade sitt collegiate atletiska administrationsproff också i Illinois, innan han flyttade till University of Wisconsin-La Crosse och så småningom till Washington University i St. Louis innan han återvände till sin alma mater.

Några höjdpunkter från Bob Wallaces diskussion med Whitman:

Om varför han fortsatte en juridiksexamen efter sitt NFL -yrke och varför det är en stark resurs att dra från som atletisk direktör:

”Vid den tiden blev lagen bara mycket mer och mycket vanligare bland stora atletiska regissörer. Det verkade för mig att när företaget utvecklas, när komplexiteten ökar, när risken förstärkte, att att ha den färdigheten skulle tjäna någon som Förenta Staterna herrlandslag i fotboll Tröja satt i den här stolen väl, och jag har varit nöjd med att jag hade rätt. ”

Om likheterna mellan studentidrottare på Division 1 Schools vs. A Division 3 Schools:

“Oavsett om du pratar om UW La Crosse, tvätta dig eller University of Illinois, spelar det ingen roll hur många människor hejar på dem när lamporna tänds. De är fortfarande 18 till 22 år gamla. De lär sig att vara vuxna. De hanterar familjeproblem. De kämpar bara för att lära sig om sig själva och göra bra val varje dag och sätter sig i stånd att bli framgångsrika när deras tid på college är över. ”

På hans vision för Illinois Athletic Program:

”Jag vill att vi ska vara Model Athletic Program över hela landet för en plats som kan bedriva atletiska, akademiska och personliga excellens i lika stora delar för alla sina studentidrottare. Jag tror att vårt uppdrag säger det bäst: förena, utveckla, inspirera, uppnå. ”

Den fullständiga intervjun finns här:

Tannenbaum pratar professionell friidrott

Företaget erbjöd ett utdrag av Wallaces andra podcast med Mike Tannenbaum, verkställande direktör för fotbollsoperationer i Miami Dolphins.

Under 20 års NFL -erfarenhet av New Orleans Saints, Cleveland Browns och New York Jets har Tannenbaum arbetat tillsammans med några coachingjättar från den nuvarande NFL -eran. Eftersom han gick med i Miami Dolphins 2014 och blev vice president för fotbollsoperationer 2015, har Tannenbaum anställt en högt ansedd chef och en lika högt ansedd huvudtränare. 2016 gick delfinerna 10 och 6 och gjorde slutspelet för första gången på åtta år.

Tannenbaum är examen från Tulane Law School och ledamot i styrelsen för Sports Advokats Association.

Några höjdpunkter i Wallaces konversation med Tannenbaum:

På hur det var att arbeta med Hall of Fame Trainer Bill Parcells:

”Bara för att vara runt honom var och ennull

Leave A Comment

Recommended Posts

Bodybuilding Domare är bara mänskliga

av Geoff Roberts Ämnet om subjektivitet har en tendens att hitta i diskussioner om metoden att bodybuilding bedöms mycket mer än någon typ av annat ämne. Det anges också ofta att bodybuilding -show bedöms utifrån vissa krav från kvalificerade yrkesverksamma, utan någon […]

fynjl