National Sports Law Institute: s årliga Fall Conference kommer att äga rum online på Microsoft -lagen fredag 16 oktober 2020. Årets konferens kommer att fokusera på perspektiv från en sport Law Fakultet och har våra egna fakultetsmedlemmar för idrottsrättsprogram, många som är medlemmar i denna förening, tillsammans med några andra alum, och talar om områden inom deras kompetens och kopplade till kurser som de instruerar på Marquette. Corinthians Paulista Tröja Konferensen kommer att gå från 12 till 17.

Deltagarna och diskussionerna kommer att vara följande

Professor Jaime McGaver (L’07), chef för Compliance, Marquette University, & professor Jessica Kumke (L’08), associerad atletisk chef för efterlevnad och inskrivningstjänster, University of Wisconsin-Milwaukee, som instruerar en arbetshop om NCAA-styrning och efterlevnad . De kommer att leda en paneldiskussion om frågor i College Athletics-Pandemic Edition med andra idrottslagsprogramalumner-

Matt Banker (L’01), Associate Athletic Director – Compliance, University of Louisville,

Teresa Covington (L’1), Assistant Athletic Director/Compliance and Student-Athlete Affairs, Temple University,

Craig Pintens (L’01), atletisk direktör, Loyola Marymount University och

Kevin Prochaska (L’09), associerad chef för efterlevnad, University of Colorado-Boulder

Professor Paul Anderson (L’E 95), direktör, Sports Law Program och National UNAM Pumas Tröja Sports Law Institute, Marquette University Law School, som undervisar i en workshop om effekterna av jämställdhetsrätt på idrott och kommer att prata om sexuell trakasserier i College Athletics, förfallna processrättigheter och en ny standard.

Professor Martin J. Greenberg (L’71), verkställande medlem, advokatbyrån för Martin J. Greenberg, LLC, adjungerad professor i lag, som har undervisat en workshop om att representera professionella idrottare och tränare för den bättre delen av de senaste fyra decennierna ( Jag lär det med honom denna termin), kommer att prata om en ekonomisk skilsmässa-när Mexikos herrlandslag i fotboll Tröja en tränare avslutas utan orsak.

Professor Joseph E. Tierney, III (L’66), aktieägare, Meissner Tierney Fisher & Nichols S.C., och professor Martin Tierney, partner och grupp medledare, anställds förmåner, Michael Best & Friedrich, LLP, som samlärde en sport Branschbeskattningsfrågor Kurs kommer att prata om idealet är fienden för den goda: mellanstatlig beskattning av professionella idrottare och federal beskattning av spelarhandlar.

Professor Jim McKeown, partner och medlem, Antitrust Practice Group, Foley & Lardner LLP, som tillsammans lär en workshop om idrottsindustrins styrning kommer att prata om heta ämnen i tillämpningen av antitrustlagar på sport.

Professor Matthew Mitten, verkställande direktör, National Sports Law Institute och medlem av domstolen för skiljedom för idrott, kommer att prata om olympisk sport skiljedom.

Kompletta detaljer om konferensen finns på konferenswebbplatsen. Om du är intresserad av att gå med oss, registrera dig online genom att klicka här. Utrymmet fylls snabbt, så överväg att registrera dig snart.

Dela detta:
Facebook
Twitter
E-post

Leave A Comment

Recommended Posts

Bodybuilding Domare är bara mänskliga

av Geoff Roberts Ämnet om subjektivitet har en tendens att hitta i diskussioner om metoden att bodybuilding bedöms mycket mer än någon typ av annat ämne. Det anges också ofta att bodybuilding -show bedöms utifrån vissa krav från kvalificerade yrkesverksamma, utan någon […]

fynjl