tillkännagav USADA en 180 graders sväng på en dopande upphängning som de delade ut 2017.

Amanda Ribas utvärderade positivt för ostarin efter ett urintest utanför konkurrensen som genomfördes den 7 juni 2017. USADA överlämnade henne en 2-årig upphängning. Ribas “accepterade” denna sanktion. När avstängningen närmade sig slutförandet meddelade USADA att “Tiden som serveras är tillräckligt med straff eftersom de nu tror att ostarinen troligen var från produktföroreningar. På liknande anmärkning fick 4 andra idrottare en minskad suspension för ostarin på samma grund under de senaste veckorna.

Det är inget kontroversiellt med att ha minskade påföljder bundna till graden av ett idrottares fel. Det är bra. Det som är anmärkningsvärt med de senaste minskade suspensionerna är emellertid att de inte verkar kvadrera bra med den faktiska formuleringen i UFC/USADA anpassade tillverkade antidoping-policy (“ADP”). Brist på tydlighet Watford FC Tröja när idrottare som anklagas för doping kan förvänta sig att lättnad inte är önskvärd.

ADP har ett visst avsnitt som hanterar minskade sanktioner för produktföroreningar. Specifikt avsnitt 10.5.1.2 i ADP läser enligt följande:

10.5.1.2 Förorenade produkter
I fall där idrottaren eller annan person kan etablera
att det detekterade förbjudna ämnet kom från en
Förorenad produkt, sedan perioden för oförs haligen
ska vara på ett minimum en beröm och ingen period av
Otillbehörighet, och maximalt, perioden för oberättigande
anges i kort artikel 10.2, beroende på idrottarens eller
annan persons grad av fel.

Frasen “förorenad produkt” definieras också och innebär “en produkt som innehåller ett förbjudet ämne som
avslöjas inte på produktetiketten eller i information som är tillgänglig i ett rimligt
Internet -sökning. ”

När en juridisk fil innehåller en definierad fras kräver den tekniska läsningen av filen införande av hela definitionen för frasen. Att göra detta med de förorenade produktdefinitionerna formar avsnittet enligt följande:

I fall där idrottaren eller annan person kan etablera
att det detekterade förbjudna ämnet kom från en produkt som innehåller ett förbjudet ämne som
avslöjas inte på produktetiketten eller i information som är tillgänglig i ett rimligt
Internet -sökning, sedan perioden för oförs haligen
ska vara på ett minimum en beröm och ingen period av
Otillbehörighet, och maximalt, perioden för oberättigande
anges i kort artikel 10.2, beroende på idrottarens eller
annan persons grad av fel.

På den vanliga läsningen av detta avsnitt är onus på en idrottare för att Tunisiens herrlandslag i fotboll Tröja visa förorening. De bör göra det genom att peka på en viss förorenad produkt som inte listar det förbjudna ämnet. Det var åtminstone vad USADA berättade för Tom Lawlor som utvärderade positivt för Ostarine 2016. Lawlor kunde inte peka på någon speciell förorenad produkt och drabbades av en hel tvåårig upphängning.

Varför påpekar jag det här? Eftersom Ribas, Mendes, Vettori, O’Malley och Montano inte heller kunde visa en källa till förorening men de fick lättnad enligt den förorenade produktbestämmelsen.

Jag räckte till USADA och frågade om de har ändrat kraven i s. 10.5.1.2 i ADP eller om de tillämpar avsnittet annorlunda. De säger att det inte finns någon förändring av politiken. Speciellt USA: s kommunikationsdirektör Adam Woullard rekommenderade enligt följande:

”Det har inte skett någon särskild förändring av UFC-antidopningspolitiken för att vi kan minska Ribas sanktion. Den nuvarande policyn gör att USADA kan minska sanktionerna baserat på ett antal faktorer. Ett effektivt antidopingprogram beaktar den tillgängliga vetenskapen och informationen för varje idrottare och agerar i enlighet därmed. ”

Det är svårt att se hur detta inte är en förändring av politiken som USADA själva noterar i Wolverhampton Wanderers Tröja Rivas pressmeddelande att ”eftersom Ribas inte kunde identifiera källan till hennes positiva test och med hänsyn till möjligheten att hennes positiva test var resultatet Av en ostarinförorenad kosttillskottsprodukt tror USADA att det är rättvist att låta Ribas återvända till konkurrens efter att ha tjänat majoriteten av hennes tvååriga sanktion ”

Det verkar som om USA är beredd att effektivt ta “rättsligt meddelande” att produkter kan förorenas med ostarin och dessa fall fastställer det prejudikat som minskade sanktioner kan delas ut även om en idrottare inte kan fullgöra sin oro under s. 10.5.1.2.

Ostarine är inte det enda förbjudna ämnet som har kopplats till produktföroreningar. Frågan är kommer USADA att utvidga samma artighet till andra idrottare som testar positivt för andra ämnen än Ostarine som inte har några felaktigheter men inte kan peka på en viss förorenad produkt? Varför eller varför inte?

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Som att ladda …

Relaterad

Josh Barnett överlämnade offentlig beröm efter att ha dopat överträdelse spårade tillbaka till förorenad produktmark 24, 2018 Med 2 kommentarer
Tim betyder “smittat tillägg” -försvar och UFC: sAnti -dopningspolitik 5 februari 2016 i “Doping”
UFC -fighter Diego Ferreira stämmer tilläggsproducenten “för inte mindre än 1 000 000 dollar” som påstår bedrägeri 28 juli 2018

Leave A Comment

Recommended Posts

Bodybuilding Domare är bara mänskliga

av Geoff Roberts Ämnet om subjektivitet har en tendens att hitta i diskussioner om metoden att bodybuilding bedöms mycket mer än någon typ av annat ämne. Det anges också ofta att bodybuilding -show bedöms utifrån vissa krav från kvalificerade yrkesverksamma, utan någon […]

fynjl