I mina kontinuerliga ansträngningar för att arkivera vetenskapliga studier som behandlar säkerhetsproblem i stridssporter, publicerades en ny kort artikel om ansiktsskada bland boxning, brottning liksom kampsportkonkurrenter.

Artikeln, med titeln “Att lägga till förolämpning till skada-en nationell analys av stridssportrelaterade ansiktsskada” publicerades denna månad i annalerna av otologiska, Stade Rennais FC Tröja rhinologi samt laryngologi.

Författarna utvärderade National Electronic Injury Surveillance System (NEISS) för ansiktsskador från brottning, boxning och kampsport som ledde till nödutrymme GOS till från 2008 till 2013. Kanske något motintuitivt upptäckte forskningsstudien att brottning, en Bekämpande sport utan att slå, ledde till den största frekvensen av ansiktsskada som behövde ER GOS för att med en skadeståndsgrad på 120 skador per 100 000 deltagare med boxning samt kampsportkonkurrenter som lider av ansiktsskador med en hastighet av mindre än hälften av brottarna.

Det fullständiga abstraktet läser enligt följande:

Abstrakt

Mål/hypotes: Att citera förekomsten av klienter som tillhandahåller akutavdelningar (eds) för ansikts trauma som drabbats av engagemang i stridssporter samt utvärdera skademönster samt klientdemografi.

Metoder: National Electronic Injury Surveillance System (NEISS) bedömdes för ansiktsskador från brottning, boxning och kampsport som ledde till Ed GOS till från 2008 till 2013. Lämpliga ingångar analyserades för skademekanism, plats, typ, dessutom till andra klientegenskaper.

Resultat: Det fanns 1143 entréer som extrapolerades till uppskattningsvis 42 395 ED GOS till från 2008 till 2013. Skador för Racing Club de Avellaneda Tröja boxning, äktenskapskonst, såväl som brottning var respektive 44, 56, samt 120 skador per 100 000 deltagare. Män omfattade majoriteten (93,7%). Ett flertal skador inkluderade snörningar (46,0%), Marockos herrlandslag i fotboll Tröja som följdes av frakturer (26,2%) såväl som kontusioner/skador (19,3%). Andelen frakturer var störst bland boxare (36,9%). Sammantaget var de mest typiska mekanismerna för skada stansning, sparkning och huvudstörning.

Slutsatser: Det betydande antalet ED -GO: er som resulterade från stridssportens ansikts trauma, vilket förstärkte betydelsen av kännedom om skademönster bland specialister som hanterar ansiktstrauma. Eftersom många skador inkluderar individer yngre än 19 trots riktlinjer som tyder på såväl barn som ungdomar förhindrar stridssporter, kan dessa resultat användas för klientutbildning samt uppmuntran till att utnyttja personlig skyddsutrustning. Dessutom kan skada -mönster som rapporterats i denna analys fungera som ett komplement för att förbättra medicinsk historia och fysisk undersökning.

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Som att ladda …

Relaterad

Studieutvärdering-MMA-deltagare hanterar 22% -28% under konkurrensskada Rateaugust 20, 2016in “Säkerhetsstudier”
Studie – Mycket mer huvudskador dokumenterade från brottning än boxning samt kampsport 22, 2018 i “Safety Studies”
Unified Riktlinjer för MMA Många uppenbara alternativ för BC: s nya Athletic CommisionMay 14, 2012in “BC Athletic Commissioner Act”

Leave A Comment

Recommended Posts

Bodybuilding Domare är bara mänskliga

av Geoff Roberts Ämnet om subjektivitet har en tendens att hitta i diskussioner om metoden att bodybuilding bedöms mycket mer än någon typ av annat ämne. Det anges också ofta att bodybuilding -show bedöms utifrån vissa krav från kvalificerade yrkesverksamma, utan någon […]

fynjl