Mirko “Cro Cop” Filipovic som nyligen gick i pension från MMA mitt i en dopskandal. CRO -polisen medgav att han var av konkurrensanvändning av HGH kort efter att ha varit föremål för USADA -testning och har nu skillnaden att vara den första kämpen som sanktioneras under UFC: s/USADA -antidopingregimen.

Han fick ett två års förbud med USADA och noterade att det kunde ha varit fyra år men för hans snabba erkännande av felaktigheter.

USADA släppte följande pressmeddelande:

USADA meddelade idag att Mirko “Cro Cop” Filipovic, från Zagreb, Kroatien, en idrottsman i det yttersta kämpande mästerskapet (UFC), har fått en 2-årig sanktion för sina antidopingpolitiska överträdelser.

Filipovic, 41, erkände att man använde, försök och innehav av mänskligt tillväxthormon (”HGH”) efter ett konkurrensprov som genomfördes den 4 november 2015 i Zagreb, Kroatien. Den dagen han testades, innan några resultat rapporterades, kontaktade Filipovic UFC för att uppmuntra dem att han hade använt HGH i strid med UFC-antidopningspolitiken. Därefter, den 9 november 2015, erkände Filipovic också till USADA att han hade använt det förbjudna ämnet.

Mänskligt tillväxthormon är ett förbjudet ämne i klassen peptidhormoner, tillväxtaspekter och relaterade ämnen under UFC-antidopningspolitiken. Manchester United Tröja På grund av Filipovics snabba antagning av hans kränkningar av dopningspolitiken, undvek han införandet av en fyraårig sanktion, som tillåtet enligt UFC-antidopningspolitiken där förvärrande scenarier finns.

Filipovics period av oförsvarig började den 9 Bayer 04 Leverkusen Tröja november 2015, det datum då han först erkände till sina kränkningar av antidopingpolitiken till USADA. Dessutom har Filipovic diskvalificerats från alla konkurrenskraftiga resultat som erhållits och efter den 30 oktober 2015, det datum då han först använde HGH i strid med UFC-antidopningspolicyn, inklusive förlust av någon titel, rangordning, handväska eller annat ersättning.

“I slutändan är våra mål att hålla Octagon rena och att säkra rättigheterna för rena idrottare inom UFC,” säger USADA: s VD Travis Tygart. “Inte bara behöver idrottare överväga sin hälsa och säkerhet när det gäller användningen av förbjudna ämnen, utan också skadan som sådan användning kan orsaka sin egen arv.”

USADA genomför året runt, oberoende antidopingprogram för alla UFC-idrottare. USADA är en oberoende, ideell, icke-statlig byrå vars enda Nagoya Grampus Tröja uppdrag är att bevara konkurrensens integritet, inspirera sann sport och säkra rätten för rena idrottare. Anti-doping-programmet som drivs av USADA för UFC-idrottare inkluderar utbildning, vetenskap och forskning, testning och resultathantering. Officiell UFC anti-doping-programinformation och idrottare resurser finns på ufc.usada.org.

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Som att ladda …

Relaterad

Varför CRO-COP: s UFC-utgåva tillåter honom att spotta på USADA: s 2-åriga BanJuly 20, 2016
Lektioner och reflektioner från Cro Cops negativa doping testjanuary 10, 2016in “Doping”
Hur Lyoto Machida kan minska sitt USADA -dopningsförbud i Halfapril 14, 2016in “Doping”

Leave A Comment

Recommended Posts

Bodybuilding Domare är bara mänskliga

av Geoff Roberts Ämnet om subjektivitet har en tendens att hitta i diskussioner om metoden att bodybuilding bedöms mycket mer än någon typ av annat ämne. Det anges också ofta att bodybuilding -show bedöms utifrån vissa krav från kvalificerade yrkesverksamma, utan någon […]

fynjl