av Christian Duque

Den egyptiska fenomen, Big Ramy, har fått en speciell inbjudan att tävla vid Mr. Olympia 2020. Detta indikerar att han inte kommer att tjäna idealet för att ta scenen, varken genom att automatiskt kvalificera sig (topp 6 föregående år), vinna en pro -show eller kvalificera sig efter poäng. Han kommer att tävla eftersom federationen fattade ett beslut att bjuda in honom. Även om han tävlade på 2020 Arnold Classic, för första gången i sin karriär, placerade han 3: e bakom tidigare mästare Dexter “The Blade” Jackson och William “The Conqueror” Bonac.

Han tävlade inte på varken Tampa Pro eller New York Pro, men kastade sin hatt i Spanien -tävlingen där topp 3 skulle tjäna Olympia -kvalifikationer. Tyvärr kontrollerade Ramy positivt för Covid 19 och kunde inte tävla. Hade han varit någon annan kroppsbyggare hade han varit Sol (skit av tur), men eftersom Ramy är en fanfavorit och eftersom 7x 212 Olympia Showdown Champion, var den walisiska draken, James “Flex” Lewis tvungen att dra sig tillbaka på grund av en oklart var Skada, det är min åsikt, att Ramy fick denna möjlighet.

Olympia måste ha massor av dragningar och med att förlora Lewis fick det ett stort slag. Ramys närvaro kommer inte att fylla det tomrummet och de kan hävda att hans speciella inbjudan är en federation-rörelse, inte en händelse och att de är helt oberoende. till var och en sin egen. Jag anser att utan Lewis kommer det att bli svårare att fylla platserna för en tävling bara en vecka blyg för jul. Med det sagt vill alla Costa Ricas herrlandslag i fotboll Tröja se vad Brandon Curry tar med sig, liksom hans kollega syre gymkollega Roelly “The Beast” Winklaar. Den här tävlingen kan också vara Dexter Jacksons sista, men jag tror inte att en person som nästan vinner Arnold Classic och som kan vinna Olympia, måste överväga pension. Det är mycket möjligt att Dex har en förändring av hjärtat. Människor får ändra sig, särskilt den vinnande proffsen i sportens historia, eller hur?

Innan jag talar mycket mer om Ramys lycka, skulle jag också vilja gå på skivor som att jag säger att jag inte tror att Phil Heath kommer att tävla. Jag kommer att tro det när jag ser det, men något säger till mig, han kommer att släppa. Jag har inget faktiskt att säkerhetskopiera detta med, förutom en suck. Phil kan inte slå Brandon. Han kunde slå honom för år sedan, men han kan inte slå honom nu. Om Heath kommer på scenen och ser ut som han gjorde 2018, kommer han att få röven till honom. Dexter, Roelly, William och mycket definitivt, Brandon, kommer att torka av golvet med honom.

Det som gör Heaths comeback till och med mycket mer tveksamt när det gäller mig är den stora dollar-dokumentären som finns i verken kring hans prep. Om detta ska vara som att pumpa järn, med en modern Feyenoord Tröja vridning, och gåvan misslyckas med att få en utmärkt blick med höjd svag, kunde jag se var Santos Laguna Tröja han hoppar fartyg under valfritt antal påskott.

Kan du föreställa dig en enorm film bakom en 7x Mr. O som tävlar där han placerar utanför topp 3?!?! Vem kommer att få det? Det är mycket möjligt att det här är Kai Green 2015 igen. Till skillnad från Greenes speciella inbjudan är Heath en tidigare Mr. Olympia, han kan låtsas göra O årligen och dra ut. Även med ett tecknat kontrakt, skulle Olympia verkligen försöka verkställa det, stämma för överträdelse? De har mycket mer pressande frågor, som att se till att de har ett framgångsrikt evenemang. I det sällsynta fallet att Phil är en annan no-show, är det vettigt att ha Big Ramy.

Jag älskar Ramy. Han är en jordnära, otroligt kylig kille, och han har alltid varit väldigt stor för mig. Med det sagt är detta inte personligt. Jag säger fakta. Måste Ramy vara på det scenen? Nej. Titta på Nick Walker. Massor av har gjort ett fall för honom som vann Chicago. Akim Williams vann och förtjänade det, men varför får Nick Walker en speciell inbjudan? Han såg fantastisk ut. Han är en nybörjare och vann sin procard i ett tält. Det är en ganska hardcore -historia. Varför får han inte en inbjudan? Maxx Charles har tävlat i massor av shower, tagit några hårda placeringar, men gav aldrig upp. Han övervägs aldrig för en speciell inbjudan. Om Maxx hade kommit kort på poäng, skulle han ha fått samtalet? Helvete, nej. Det är helt enkelt inte rättvist. Jag gillar inte det som inte är rättvist, särskilt på ett år som 2020.

Om detta är den otroligt skålen med kroppsbyggande, måste det vara just det. Detta är inte ens jämförbart med ett vildkort. Ramy fick i allmänhet bara en gratis kvalifikation och om Brandon är avstängd kunde Ramy vara Mr. Olympia. Ingen som någonsin har godkänts en speciell inbjudan har någonsin uppnått det, men bara idén om det verkar vara en stor orättvisa. Ramy kommer inte att vara i topp 3, men han kommer att sälja biljetter. De 3 bästa kommer att bestå av Curry, Roelly och Bonac eller Jackson. Ramy, Heath och vem som helst kommer att vara utanför det paketet. Jag är ledsen, men det är det – åh ja och det inkluderar Hadi. Herr Choopan kommer inte att bäst underbarn, odjuret, erövraren eller bladet – inte den här gången. Det kommer bara inte att hända.

Med det sagt är jag extatisk för att se vad Chad Nichols och Ramy kan sätta ihopde närmaste månaderna. De verkliga bodybuilding -fansen kommer att veta att jag är kritiskt objektiv – att det inte är trollande eller sura druvor. Denna parning kan fortfarande komma med en formidabel topp 6 -utflykt och bygga från vad de gjorde i Columbus i mars.

Kan Ramy en dag vinna O? Jag säger nej; Jag säger att hans tid, om någonsin, har gått, men han kan fortfarande göra mycket bra som en toppkille, tjäna massor av pengar och vara mycket konkurrenskraftig i det femte-9: e sortimentet. Det enda sättet Ramy blir en topputmanare igen är i det osannolika fallet där massmonster tar över sporten.

Med den enorma populariteten för klassisk kroppsbyggnad på amatörnivå, i kombination med den konsekventa populariteten för mäns kroppsbyggnad, vänder färre och färre massfreak pro och gör skador. Nick Walker är lite av ett kast till 90- och 2000 -talet, men det är en kille. Ramy kan vara den ena personen på Olympia -scenen som fortfarande driver masskortet. Och 2017 kan ha varit det bästa han någonsin kommer att göra på Olympia -scenen – och det är fantastiskt, men du kan inte säga att Ramy slår en 100% curry, Bonac eller Jackson. Winklaar har ett annat utseende, men när han är 100%skulle Ramy ha mycket svårt att gå ut honom.

2017 var Ramys gyllene möjlighet och han kunde inte ansluta. Efteråt drog han kamelbesättningen, dikade Neil Hill och slutade slutligen med Chad Nichols. Jag är glad att se honom tillbaka i mixen, men tiderna har förändrats. Med Ramys tillägg kan du förvänta dig en Lion’s andel av mediefanfare – från anslagstavlor till mailers till media som stockar lågorna på anslagstavlor, förutsägelser och omröstningar. Hype genererar åsikter och dessa webbplatser förlitar sig på trafik för att sälja reklam. Detta är strikt ett servicesteg – inget mycket mer – men det vattnar ner tävlingen, enligt min mening.

Om bodybuilding någonsin vill tas så allvarligt som Major League och Olympic Sports, måste det vara helt meriterat. Jag kan se den speciella inbjudan som användes för en person som inte hade tävlat på över ett decennium (t.ex. Kevin Levrone) eller en person som tjänade sitt lands militär (t.ex. Cedric McMillan), utan att använda den för att ge en person som satt ut säsongen , planerar att tävla i en enkel (topp 3 kval), sista minuten -tävling, men som inte kunde för att han fångade Covid, det är bara svagt. Jag är en hängiven kille, men lojalitet indikerar inte att du håller med om varje beslut. Det finns hängiven och sedan finns det en tik. Om jag ser något fel, kommer jag inte att hålla mig tyst.

Det enda skälet, när det gäller mig, att Ramy har fått denna speciella inbjudan, beror på att Flex Lewis drog sig tillbaka och tävlingen måste sälja biljetter. Det finns ingen annan trolig förklaring i mitt sinne. Med det sagt är Olympia inte ett cirkus sideshow. Det är tänkt att vara ett stadium av mästare på professionell nivå-oavsett om det är tidigare vinnare, människor som vann en show eller människor som tävlade i flera tävlingar, aldrig att ge upp och tjäna tillräckligt med poäng för att komma till det mest prestigefyllda scenen i fysik- Baserade sport. Jag håller inte med om att Ramy måste tävla, men jag önskar honom det bästa.

Vad tar du för användningen av den speciella inbjudan?

Leave A Comment

Recommended Posts

Bodybuilding Domare är bara mänskliga

av Geoff Roberts Ämnet om subjektivitet har en tendens att hitta i diskussioner om metoden att bodybuilding bedöms mycket mer än någon typ av annat ämne. Det anges också ofta att bodybuilding -show bedöms utifrån vissa krav från kvalificerade yrkesverksamma, utan någon […]

fynjl