av Matt Weik, BS, CSCS, CPT, CSN

Har du observerat att “vita” livsmedel verkar ha en dålig meritlista när det gäller hälsa? I flera år har vi blivit ombedda att välja brunt (vete) bröd över vitt bröd, brunt socker över vitt socker, brunt ris över vitt ris, och så vidare … och samma är fallet när det gäller bruna ägg och vita ägg.

Anger det att bruna ägg är mycket mer näringsrika än vita ägg? Är det bara färgen på skalet som gör det överlägset? Är bruna ägg verkligen värda pengarna med tanke på att de tenderar att vara mycket dyrare? Det finns så mycket förvirring, eller hur? Låt oss dyka lite djupare för att förstå om bruna ägg lever upp till hype.

Bruna ägg kontra vita ägg: Varför är det en skillnad i färgen?

Enligt USDA (United States Department of Agriculture) utgör hönan av höna färgen på äggen.

Äggskalet beror på pigmentet som produceras av höna. Pigmentet i bruna ägg kallas protoporfyrin IX. Förutom det kan ofta färgen variera i rasen på grund av genetik och andra faktorer. Till exempel kan några bruna äggläggningshönor börja lägga ljusare färgägg när de åldras.

Enligt en granskning 2015 är här några aspekter som påverkar omfattningen av pigment i bruna äggläggningshöns:

Ålder och stam av höna

Hur producenter tar hand om hönorna

Om höna har vissa sjukdomar

Stressaspekter som rädsla, särskilt när du lägger ägg

Näringsvärdet

Låt oss bryta myten!

Det finns absolut ingen skillnad när det gäller näring när det gäller bruna ägg och vita ägg. Diet och miljö kan dock påverka näringsvärdet.

50 gram av ett stort ägg innehåller:

Kalorier – 71

Protein – 6.3 gram

Kolhydrater – 0,3 gram

Fetter – 4,7 gram

Är bruna ägg eller vita ägg friskare?

Om du väljer bruna ägg framför vita ägg bara för att någon sa till dig att de är friskare, måste du fortsätta läsa.

Enligt USDA finns det ingen signifikant skillnad i näringsnivån mellan bruna ägg och vita ägg. Tja, oavsett form, storlek och färg, är näringsvärdet detsamma för båda äggen.

Dessutom, när det gäller priset, är bruna ägg mycket dyrare bara för att de tenderar att vara större i storlek, och det finns en skillnad i livsmedelsförbrukningen för höns.

För många år sedan berodde kostnaden på att de bruna äggläggningshönorna var mindre vanliga och att de producerade färre ägg. Men idag finns det lika massor av bruna äggläggningshöns som det finns vita. Så du betalar mycket mer för bruna ägg idag av verkligen ingen anledning.

5 skäl och hälsofördelar du måste äta ägg

Ägg är en fantastisk källa till protein, kalcium, vitaminer och mineraler. Att integrera ägg i din diet kan vara en av de bästa sakerna du kan göra för din hälsa.

Här är fem hälsofördelar som ägg har att erbjuda.

1. Ägg är mycket näringsrika

Denna lilla lilla pärla måste vara en häftklammer i din näringsplan. Varför? Som studier visar är ägg packade med ett mycket högt näringsvärde. De består av olika vitaminer, mineraler, protein och friska fetter, som ger en mängd hälsofördelar. Ägg är den mest biotillgängliga proteinkällan där ute.

2. Främja viktminskning

Ägg är låg i kalorier, vilket gör dem bäst för viktminskning. Ägg hjälper dig också att känna dig fylligare och mycket mer energisk under en längre period. Detta hjälper till att undvika snacks mellan Kanadas herrlandslag i fotboll Tröja måltiderna, vilket kan hålla dig frisk och fit.

3. Förbättra ögonhälsan

Ägg består av vitamin A, ett viktigt näringsämne för ögonhälsa. Att bli bristfällig A -vitamin kan orsaka blindhet. Äggula består av lutein och zeaxanthin, vilket kan minimera risken för makuladegeneration och grå starr. Enligt studier hjälper äggula också att öka de totala näringsämnena som finns i blodet.

4. Förbättra hjärnhälsan

Studier visar att ägg består av kolin, ett viktigt näringsämne för hjärta och hjärnhälsa. Det hjälper till att reglera humör och minne och förbättrar den övergripande hjärnfunktionen. Ett ägg består av 125,5 mg kolin, vilket är 25% av det rekommenderade dagliga kravet.

5. Hjälp till att bygga muskler

Ägg är en fantastisk proteinkälla, som är byggstenen i musklerna. Fitnessfreaks och idrottare konsumerar ägg dagligen när de hjälper till att återhämta sig muskel genom AC Milan Tröja att hjälpa till att reparera och återuppbygga muskelfibrer från intensiva träningspass.

Så, vad är i slutändan? Här är den sista takeaway från det här inlägget och träffar huvudpunkterna som en uppfriskare.

Näringsvärdet på ägg beror inte på skalets färg. Både bruna ägg och vita ägg erbjuder samma näringsvärde. Så, färgen på ägg spelar ingen roll så mycket som människor spelar Förenta Staterna herrlandslag i fotboll Tröja dem för att vara. Men se till att välja färska och organiska ägg från autentiska källor när det är möjligt.

Leave A Comment

Recommended Posts

Bodybuilding Domare är bara mänskliga

av Geoff Roberts Ämnet om subjektivitet har en tendens att hitta i diskussioner om metoden att bodybuilding bedöms mycket mer än någon typ av annat ämne. Det anges också ofta att bodybuilding -show bedöms utifrån vissa krav från kvalificerade yrkesverksamma, utan någon […]

fynjl