CTE är mycket mer typiskt än många läkare känner igen. Som en sjukdom utan botemedel tror vissa människor felaktigt att ingenting kan göras för att hjälpa när man lider av detta progressiva tillstånd kopplat till upprepade hjärntrauma.

Om du är stridssportidrottare och misstänker att du lider av sjukdomen, så att din läkare är bekant med det, är din historia om hjärntrauma, liksom exakt hur man diagnostiserar det i de levande är ett utmärkt läge att börja.

Här är en länk till “konsensuskriterierna” för diagnosen TES (termen för de som misstänks leva med CTE som endast kan diagnostiseras Brasiliens herrlandslag i fotboll Tröja formellt vid obduktion).

Om din läkare är överens om att du troligen har CTE att Australiens herrlandslag i fotboll Tröja upptäcka en metod för att hantera symtomen för att förbättra livskvaliteten är ett viktigt fokus. Även om det inte finns något botemedel, kan det finnas värde i att hantera symtomen på sjukdomen. Nedan är en av de mest typiska resurserna som hjärnskakningstradition Foundation visar människor som misstänker att de har CTE med när de går för att träffa sin läkare.

kronisk-traumatisk-encefalopati-nedladdning

Det finns olika verktyg till en läkare avyttring inklusive träning, dietplanhantering, kognitiv rehabilitering, humör samt beteendeterapi, farmakologisk administration samt andra som kan utforskas.

Att förstå CTE såväl som vad som kan göras med sjukdomen är viktigt. Du såväl som din läkare kan dra nytta av att utvärdera dessa resurser när du tänker på möjlig diagnos av CTE såväl som behandlingsplaner för symtom.

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Som att ladda …

Relaterad

Dokumentera CTE i blandad Wolverhampton Wanderers Tröja kampsport 14, 2019
Direktör för CTE Center diskuterar Disease Link till MMadeCove 9, 2016
Ja CTE kan diagnostiseras i LivingMay 20, 2022in “Safety Studies”

Leave A Comment

Recommended Posts

Bodybuilding Domare är bara mänskliga

av Geoff Roberts Ämnet om subjektivitet har en tendens att hitta i diskussioner om metoden att bodybuilding bedöms mycket mer än någon typ av annat ämne. Det anges också ofta att bodybuilding -show bedöms utifrån vissa krav från kvalificerade yrkesverksamma, utan någon […]

fynjl